Staphorst komt in actie voor Geertje Redder-Courtz

Geertje is sinds 4 september 2009 de vrouw van Harjan en inmiddels moeder van Jay (6) en Amy (4). Nog geen jaar geleden kreeg ze het ontstellende bericht dat ze darmkanker bleek te hebben.

Al enkele jaren waren er buikklachten, maar niets wees op deze uitslag. Na een ingrijpende operatie volgden zes chemokuren. Daarna hoopte ze naar Nieuwegein te kunnen voor een specialistische behandeling, een combinatie van chirurgie en chemotherapie. HIPEC is levensverlengende en voor sommige patiënten zelfs een genezende behandeling. Die behandeling wordt toegepast bij patiënten met dikkedarmkanker die is uitgezaaid naar het buikvlies. De artsen moesten haar teleurstellen, helaas is deze niet voor elke patiënt geschikt.

De hoop is nu gevestigd op een behandeling in België. Daarvoor is er al een eerste gesprek geweest. Het gaat om een PIPAC -behandeling in het Universiteitsziekenhuis in Gent. Dit is een kijkoperatie waarbij chemotherapie als verneveling in de buik wordt gebracht (en niet in de bloedbaan). Deze behandeling in het buitenland wordt echter niet vergoed door verzekeraars. Hierdoor zijn er naast de medische zorgen nu ook financiële zorgen. Hoe moet dit betaald worden? Iedere toepassing kost zo’n 4000 euro.

Als de aanpak aanslaat, zullen er naar verwachting 6 tot 8 behandelingen nodig zijn. Dus er is al gauw zo’n 30.000 euro mee gemoeid. Een goede vriendin van Geertje nam daarom contact op met de stichting Staphorst helpt Staphorst. Deze stichting fungeert als doorgeefluik van giften bij incidenten en calamiteiten waarvoor geen of onvoldoende vergoeding vanuit een verzekering of anderszins bestaat. De stichting stelt daarom het bankrekeningnummer open om de familie Redder financieel te ondersteunen.

U kunt uw gift overmaken naar bankrekeningnummer NL78 RABO 0158 6076 19 ten name van Stichting Staphorst helpt Staphorst, onder vermelding van ‘Gift Geertje Redder-Courtz‘. Iedere gift wordt, hoe het verloop van de ziekte ook is, overgemaakt naar familie Redder.